Botrány: a kalauz „hölgyeim és uraim” megszólítással köszöntötte utasait

A London North East Railway vasúttársaság szakszervezetének egy képviselője, aki önmagát nem-bináris neműként (azaz se nem férfi, se nem nő) határozza meg panaszt nyújtott be a kalauz ellen, aki így köszöntötte az utasokat: „Jó napot kívánok hölgyeim és uraim, fiúk és lányok!”

A szakszervezeti képviselő tweetje (ami ma már nem nyilvános) után a társaság szóvivője kijelentette, hogy „ilyen nyelvezetet” nem szabad használni a társaság alkalmazottainak, továbbá megköszönte a bejelentést.

Az eset nagy port kavart, a Laurence nevű szakszervezeti képviselő utastársa (aki önmagát szintén nem-binárisként tartja számon) úgy vélekedett, hogy mivel ők a vasút ügyfeleiként voltak jelen, ezért a társaság felelőssége a „befogadó közeg” megteremtése. Szavai szerint riasztó és kényelmetlen volt számukra a befogadás hiánya, amit a kalauz köszöntése okozott.

Ám sokan épp a vasúttársaságot ítélik el, amiért vizsgálatot indított, ugyanis egy teljesen barátságos köszönéssel nincs semmi probléma, sőt nevetségesnek nevezték az ügyet. Mások azt kifogásolták, hogy mivel vasúti dolgozókról van szó, ezért nem lehet a panaszt lakossági bejelentésként kezelni. Sokan riasztónak tartják, hogy már azt is elő akarják írni, hogy hogyan szabad köszönni.

A vasúttársaság a kritikákra azt válaszolta, hogy a kalauz nem fog „bajba kerülni”, de továbbra is mindent megtesznek, hogy senki ne érezze magát kirekesztve.

Forrás: hirado.hu 

 

Világ tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 

 


Hasonló cikkek