Botrányos videó Weiss Fanniról, melyben a halláskárosultságát parodizálják

Túllőttek a célon a Dumaszínháznál: a fogyatékkal élő Weiss Fannit figuráztak ki. És ez osztatlan sikert aratott a balliberális oldalon.

Kálmán Olga is megosztotta a Dumaszínház újévi paródiáját, melyben Weisz Fannit és Áder Jánost figurázzák ki – írja a Mandiner. Vasárnapi cikkükben úgy fogalmaznak: a rövid videó összefoglalta az elmúlt év közéleti botrányait, így helyet kapott benne Szájer József „házibulija”, Szijjártó Péter „jachtozása”, de –nyilvánvalóan csupán időbeli korlátok miatt – egyetlen egy, az ellenzékhez köthető negatív politikai téma sem került be az újévi köszöntőbe, pedig Korózs Lajos kamuvideója, a DK-s áramlopás, vagy az MSZP-s Legény Zsolt cigicsempészése is jó alapanyagnak tűnhetett volna.

Weiss Fanni
Weiss Fanni igazi mókamester. Fotó: Weiss Fanni Official

Az videóban az SZFE mellett többször kiálló, több RTL-es sorozatban is látott Lengyel Tamás mégis úgy gondolta, hogy ezen témák helyett humorosabb az, ha a Weisz Fanni halláskárosultságát parodizálják. Ahogy Teveli Zoltán, a Magyar Nemzet újságírója fogalmazott: „A fogyatékkal élőket is lehet parodizálni, épp ezzel kifejezve, hogy ugyanúgy részük lehet bármiben, legyen az jó, vagy rossz, mint másnak, s ugyanolyan értékesek, mint akárki más. Ám a Lengyel-féle videó több mint ízléstelen módon épp azokat a gesztusokat és jellegzetességeket akarja kikacagtatni, amelyek egy siket ember halláskárosodottságából fakadnak.

Majd úgy folytatja: „A felvételen látható pezsgőspohár csereberélése és az unalomból való iszogatás ugyanis rendben van, de a Weisz Fanni erőteljes mimikáját és gesztusait kifigurázó mozdulatok gusztustalanok úgy, ahogyan vannak.”

Mindezek ellenére Kálmán Olga úgy gondolta, hogy nincs méltóbb ennél a videónál arra, hogy elbúcsúztassa az óévet. „Annyi mindent írhatnék a magunk mögött hagyott évről, leginkább keserűen, morgolódva. De a bosszankodásnál van egy jobb taktika: a humor. Kinevetni mindazt, ami sokszor inkább sírásra adna okot. A Dumaszínház újévi köszöntőjével kívánom nektek, hogy a magunk mögött hagyott év, és reményeim szerint a rövidesen magunk mögött hagyott kormány történetei nevetséges emlékekké váljanak!” – tette hosszá a paródiához a DK-s politikus közösségi posztjában.

Bár az ízlésről nem vitatkozunk, de ha Kálmán Olgának ez a humor, akkor sokat tölt a mostanában az ugyancsak ezen oldalát csillogtató Vágó Istvánnal.

Sebestyén Márta

Forrás: Mandiner/Dumaszínház

 


Hasonló cikkek