Bővíti hálózatát a Das WeltAuto

Új használtautó-kereskedést épít zöldmezős beruházásként Das WeltAuto Centrum néven a Porsche Hungaria Kft. Budaörsön, a Parts Center alkatrészraktár mellett – tájékoztatta a Volkswagen csoport márkáinak magyarországi importőre az MTI-t.

A telephely 2021 első negyedévében készül el, és vele 31-re nő a Das WeltAuto értékesítési pontok száma az országban. Budapesten és vonzáskörzetében ez a második saját értékesítési pontja lesz az importőrnek. Az új telephely nyitását az értékesítésre váró autók növekvő mennyisége és a magasabb technológiai elvárások teszik szükségessé – jelezték.

A használtautó-kereskedők közül jelenleg a Das WeltAuto rendelkezik egyedül országos értékesítői hálózattal Magyarországon. Az ügyfelek itt kizárólag állapotfelmérésen átesett, megfelelően szervizelt autók közül választhatnak. A legjobb minőségű autók esetében a cég egyedi elbírálás alapján 12 hónapos vagy 30 000 kilométeres garanciát is vállal.

A Porsche Holding a kilencvenes évek elején Ausztriában hozta létre használt autó üzletágát, ezzel nyitott lehetőséget a használt gépkocsik beszámítására vásárláskor. A teljes világhálózatra 2012-ben terjesztették ki a szolgáltatást, azt követően, hogy a Volkswagen Csoport a Porsche Holding tulajdonosa lett.

A Porsche Hungaria portfóliójában 2001-ben jelent meg Magyarországon a Weltauto, 2007-ben a fokozatos növekedés következtében már 51 márkakereskedés értékesített másodkézből származó autót. A hálózat méretét a válság később racionalizálta.

A márka 2001 óta évente átlagosan 6850 gépkocsit értékesített Magyarországon, 2019-ben 7500 autót adott el, 2020-ban várhatóan 7800-at fog eladni a hálózat.

A Porsche Hungaria Kft. árbevétele a cég korábbi tájékoztatása szerint 2019-ben elérte a 350 milliárd forintot a 2018. évi 330 milliárd után.


Hasonló cikkek