Bővül a bölcsődeprojekt Szentesen

A településen sok kisgyermekes család él, ám a bölcsődei és óvodai elhelyezés gyakran problémás. Ugyanis az intézmények nem rendelkeznek elég hellyel. Éppen ezért kellett egy jó megoldás, amit a református egyházközség talált

A Nagytemplomi Református Egyházközség az imaház udvarán alakíttat ki egy korszerű épületet. Az intézményben bölcsődei is óvodai csoportok is helyet kapnak. A projekt 600 millió forintos támogatásból valósul meg. Az egyházközség ezt még ötven millió forintos önrésszel egészítette ki.

Az új intézmény a Kiss Bá­­lint Református Általános Is­­kola tagintézménye lesz, a he­­lyét pedig a református imaház udvarán alakították ki. A tervek szerint egy üvegfalú, „világító” folyosóval összeköttetésben lesz majd a két épület: a készülő óvoda vizesblokkját, melegítőkonyháját és étkezőjét, valamint az imaház dísztermét közösen használják majd – írja a delmagyar.hu. 

Mindezeken kívül az épület tetőterében két szolgálati lakás is helyet kap majd. Hogy könnyebb legyen megoldani a lakhatást is. Ez nagyon sokat jelent a városnak. Hisz ahogy arról korábban beszámoltunk, Szentesen nagy szükség van a stabil, gyermekek és szülők helyzetét megkönnyítő nevelési intézményekre.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek