Bővül a közterületi kamerarendszer Kaposváron

Bővítik a közterületi kamerarendszert Kaposváron: a somogyi megyeszékhely valamennyi területét érintő beruházásnak köszönhetően a kamerák száma a jelenlegi 191-ről ez év végére 303-ra nő – tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t.

Azt írták: a bővítést a kaposváriak kérték, az új helyszínek kiválasztásakor a lakossági igényeken túl a rendőrség és a közterület-felügyelet szakmai véleményét is figyelembe vették.
Kaposvár ma az ország egyik legbiztonságosabb városa, ami a rendőrök és a közterület-felügyelők munkáján túl nagymértékben köszönhető a közterületi kamerarendszernek is – idézték Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki jelezte: a lakosságszámhoz mérten Kaposváron van a legtöbb közterületi kamera az országban.
A politikus kitért arra, hogy tavaly hatvanötször kértek ki kamerafelvételeket a közterület-felügyelettől, az esetek több mint harmadában sikerült bűnelkövetőket elfogni.
A polgármesteri hivatal jelezte: a rendőrségi statisztikák szerint a regisztrált bűncselekmények száma 3000-ről 1200-ra esett vissza a városban a kamerarendszer beüzemelése óta. Amíg 2013-ban 565, addig 2016-ban már csak 286 közterületi bűncselekmény történt, s a kedvező tendencia azóta is tart.
A kamerarendszer bővítése folytatódik, jövőre legalább 50 új helyszínre helyeznek ki kamerákat – tették hozzá.

 


Hasonló cikkek