Brazíliával is megmérkőzik a magyar válogatott az U20-as világbajnokságon

magyar_valogatott_u20

A magyar válogatott Brazíliával, a Koreai NDK-val és az afrikai selejtező egyelőre nem ismert győztesével került egy csoportba a május 30-án kezdődő U20-as labdarúgó-világbajnokság keddi sorsolásán, melyet az új-zélandi Aucklandben rendeztek.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a Szalai László irányította csapat a negyedik kalapban kapott helyet Fidzsi-szigetekkel és négy másik európai együttessel, és az E jelű négyesbe került. A nemzetközi szövetség (FIFA) úgy alakította ki a sorsolási rendszert, hogy azonos kontinensbeli gárdák nem kerülhettek ugyanabba négyesbe.

A brazilok negyedik helyen végeztek januárban a dél-amerikai U20-as kontinenstornán, míg az észak-koreaiak tavaly másodikként zártak az U19-es Ázsia-bajnokságon. Az afrikai kontinenstorna március 22-én zárul, akkor derül ki, mely csapat kerül a magyarok csoportjába.

“Érdekes volt a sorsolás szisztémája, jóval könnyebbnek tűnő csoportok is kialakultak. Úgy érzem, mi a lehető legnehezebb kvartettbe kerültünk” – mondta Szalai László. Hozzátette, hogy az esélyek latolgatásába mélyebben nem menne bele, szerinte mindenkinek nyilvánvaló, hogy mennyire nehéz dolguk lesz a tornán. “Megpróbálunk tisztességgel felkészülni és a legjobb tudásunkat adni” – jelentette ki.

A magyar válogatott New Plymouth városában játssza majd csoportmeccseit, elsőként június elsején magyar idő szerint reggel 6 órától a Koreai NDK-val, majd három nappal később 9 órától Brazíliával, végül június 7-én 7 órától Afrika bajnokával. A hat csoportból az első kettő és a négy legjobb harmadik jut tovább, a nyolcaddöntőtől pedig egyenes kieséses rendszerben folytatódik a vb. A döntőt június 20-án rendezik.

A magyarok legutóbb a 2009-es, egyiptomi U20-as vb-n szerepeltek, akkor bronzérmez nyertek.

Az U20-as világbajnokság csoportbeosztása:
A csoport:
Új-Zéland, Ukrajna, Egyesült Államok, Mianmar
B csoport:
Argentína, Panama, Afrika 3, Ausztria
C csoport:
Katar, Kolumbia, Portugália, Afrika 4
D csoport:
Mexikó, Afrika 2, Uruguay, Szerbia
E csoport:
Afrika 1, Brazília, Koreai NDK, Magyarország
F csoport:
Németország, Fidzsi-szigetek, Üzbegisztán, Honduras

Fotó: mlsz.hu


Hasonló cikkek