Bringapark épülhet Szentesen

A testmozgást, az egészséges életmódot, a sportolást és a kerékpározást népszerűsítené a város a pályázattal. Siker esetén új lehetőség elé néz a település

Ha megvalósul a projekt Szentes is csatlakozik Domaszékhez, ahol már építik a bringaparkot. Akárcsak Domaszéknek, ez Szentesnek is nagyon jó lehetőség arra, hogy mozgásra ösztönözze a lakosokat. A park használatához ugyan szükség lesz némi ügyességre, de kezdők is kipróbálhatják majd, hogy mire képesek a pumptrack pályán.

A pályázat egyébként arra is jó, hogy bővítsék a szentesi sporttelep kínálatát és felújítsák a már rendelkezésre álló BMX-es pálya elemeit. Ezentúl jobban vigyázhatnának erre, mert a rolleresek lehetőséget kapnának az új pályán. Ugyanis a tervek szerint azt úgy alakítanák ki, hogy gördeszkával, rollerrel és BMX-szel is lehessen használni.

Pozitív elbírálás esetén a kivitelezés költsége kb. 23 millió forint lesz, melynek fele támogatás, fele pedig önerő.

Egyre több olyan szolgáltatást szeretnénk kialakítani a sporttelepen, ami nem a verseny-, hanem a szabadidősportot szolgálja. Azt szeretnénk, ha minél többen használnák a sporttelepet, ebbe az elképzelésbe pedig jól illeszkedne a tervezett pálya is – mondta Rakk László, a sportközpont vezetője a delmagyar.hu-nak a tervekkel kapcsolatban.

Az új pumptrack pálya tehát kifejezetten jól passzol a sportközpont azon törekvéseihez, hogy a Pusztai László Sporttelepen minél több szabadidősport jellegű szolgáltatás álljon a szentesiek rendelkezésére. Ezzel lehetővé téve számukra a mozgást, és természetesen azt, hogy mindenki megtalálja a maga sportját.

Farkas Cs. Tekla

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek