Bűbájos Hétvége lesz Tarcalon

Április 29 és május 1 között rendezik meg Tarcalon a Bűbájos Hétvége elnevezésű kulturális és turisztikai eseményt, mely során a település számos borpincéje nyitva tart és várja a látogatókat.

 

Néhány tarcali lakos, borász és vállalkozó az önkormányzattal közösen hozta létre a Tarcal Kulturális Egyesületet, azzal a céllal, hogy programokat szervezzen a település megyei, illetve országos megismertetéséhez.

„De strigis vero quae non sunt, nulla questio fiat” – áll Könyves Kálmán királyunk dekrétumainak első könyve 57.fejezetében, mely lefordítva ennyit jelent: „A boszorkányokról pedig, mivelhogy nincsenek, semmi emlékezet ne legyen”. A hagyomány szerint a király ezt 1100-ban Tarcalon jelentette ki és foglalta törvénybe.

Ez adta az ötletet a helyieknek a Bűbájos Hétvége megrendezéséhez, melyen különféle kulturális programok hívogatják a látogatókat Tarcalra. A felújított Terézia Kápolna egész hétvégén nyitva áll a nagyközönség előtt, sőt számos lehetőség adódik majd borkóstolásra is. Tokajicum Borház, Gróf Degenfeld Szőlőbirtok, Basilicus Borkultúra Központ és még sok helyi pincészet várja a borok kedvelőit.

Bejelentkezés, regisztráció és a rendezvénnyel kapcsolatos információ a Bűbájos Hétvége facebook oldalán található.

 

Szöveg: Vona Ildikó

Nyitókép: Illusztráció/ Tarcali Krisztus-szobor (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek