Buckingham visszavág: minden másképp történt?

Mint azt megírtuk itt és itt, Harry herceg és felesége, az amerikai Meghan Markle a rasszizmus vádjával is illették a brit királyi udvart, de odaszúrtak a brit médiának is, különösen a bulvárlapoknak. Több mint két napig csak az ő verziójukat lehetett hallani, de csak eddig.

Most ugyanis megszólalt a brit királyi udvar: királyi közleményben azt tudatták, Harry családja aggasztónak tartja azokat a problémákat, különösen a rasszizmussal kapcsolatos felvetéseket, amelyekről a sussexi hercegi házaspár, Harry és Meghan beszélt a velük készített televíziós interjúban – áll a Buckingham-palota kedd este ismertetett rövid közleményében.

A nyilatkozat ugyanakkor burkolt utalást tesz arra, hogy az udvar nem feltétlenül fogadja el tényként mindazt, amit Harry és Meghan a CBS televízió műsorában elmondott. Sőt, burkoltan ugyan, de hazugsággal vádolták meg Sussex hercegét és nejét. Ugyanis a Buckingham-palota közleményében – amely az udvar első hivatalos megnyilvánulása az Amerikában vasárnap, Nagy-Britanniában hétfőn sugárzott interjú óta – úgy fogalmaz: egyes dolgokra nem feltétlenül emlékszik mindenki ugyanúgy, ahogy az immár királyi megszólítás nélküli hercegi pár. Mindazonáltal leszögezték: a felvetett problémákat az udvar nagyon komolyan veszi.

Világ tükör | PannonHírnök 

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek