Búcsúznak a régi villamosok Miskolcon

Kivonják a forgalomból a bécsi villamosokat, melyek 2002 óta szállították az utasokat a borsodi megyeszékhelyen.  A Miskolci Városi Közlekedési Zrt. összesen 18 szerelvényt és 6 pótkocsit vásárolt átmeneti jelleggel, hiszen a távolabbi cél már akkor is az új és alacsonypadlós járművek bevezetése volt.

December végén megérkezett a 31-ik Skoda, így a Zöld Nyíl Projekt- mely keretében a villamos-pálya rekonstrukció zajlott- a befejező szakaszához ért. Az új járművek nagyobb része már fogalomban van, míg a többiek a kötelező próbaköröket teljesítik.  A modern, alacsonypadlós villamosok megjelenésével fokozatosan leállnak a régebbi, Tátra típusúak is.

A forgalomból kikerült járműveket a közlekedési vállalat eladja. A bécsiek közül azonban a 300-as pályaszámú, pótkocsival rendelkezőt felújítja és nosztalgiajáratnak megtartja. A miskolciak nagyon kedvelik a régi idők emlékét őrző közlekedési eszközöket. A 100-as Bengáli ünnepi alkalmakkor szokott járni és olyankor mindig rengetegen utaznak rajta.

PTV Fotó: Vona Ildikó
Bengáli (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

 

Jelenleg már 20 új Skoda villamos szállít menetrendszerűen utasokat és a tervek szerint 2015. első negyedévében a modern járműpark teljesen leváltja majd az elöregedett régit.

 

Szöveg és fotó: Vona Ildikó


Hasonló cikkek