Budaj: Akaratlan tévedés volt a fiatalok behívása az oltásra

Ján Budaj (OĽANO) környezetvédelmi miniszter szerint akaratlan hiba volt a fiatalok behívása a COVID-19 elleni védőoltásra, úgy véli, felfújja a témát az ellenzék. Juraj Blanár (Smer) szerint a kormány arra használja a veszélyhelyzetet, hogy ellenőrzése alatt tartsa az embereket.

„Csak pár fiatalról volt szó. Az idősebbek közül senkit sem fosztottak meg az oltás lehetőségétől” – mondta a miniszter. Juraj Blanár (Smer) úgy véli, ez a helyzet is a kormány rendszertelen működését tükrözi. „Emellett az is bebizonyosodott, hogy Igor Matovič kezében van a döntés” – mondta Blanár azzal összefüggésben, hogy Matovič bejegyzése alapján állították le a fiatalok oltását. Blanár szerint nem működik jól az elektronikus váróterem is a rendszer ezzel összefüggésben.

Budaj és Blanár a Szputnyik V vakcináról is beszélt az RTVS 5 perc múlva 12 című vasárnapi vitaműsorában. Budaj megjegyezte, hogy jelenleg zajlik a minták bevizsgálása Budapesten és Moszkvában. Ha lesznek álláspontok, Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügyi miniszter cselekedni fog” – jegyezte meg. Budaj szerint az elkövetkezendő hetekben elegendő jóváhagyott vakcina áll majd rendelkezésre Szlovákiában.

Blanár botrányosnak nevezte a Szputnyik V körüli eseményeket. „Egy átláthatatlan és inkompetens üzletről volt szó” – mondta. Budaj megjegyezte, hogy a szakemberek és a parlament egészségügyi bizottsága átvizsgálhatja a Szputnyik-szerződést. Közlése szerint őt is érdekli, milyen előnyök és hátrányok szerepelnek a szerződésben. Azonban megjegyezte, e téren bízik Marek Krajčí (OĽANO) volt egészségügyi miniszterben. Emellett rámutatott arra, hogy nem tudják mivel összehasonítani a szerződést, ugyanis más vakcinák szerződései nem nyilvánosak.

Budaj elutasítja a veszélyhelyzet további meghosszabbítását. Szerinte a kabinet tart a tüntetésektől és tiltakozásoktól. Azt kéri, hogy a koalíció most terjessze a parlament elé a javaslatát, és ne a határidő lejárta előtt. Szerinte azért is szükség van a veszélyhelyzet meghosszabbítására, hogy fenn lehessen tartani a korlátozásokat és ellenőrzéseket a határokon. Azonban bízik benne, hogy olyan mértékben javul majd a járványhelyzet Szlovákiában, hogy már nem lesz szükség az újbóli hosszabbításra.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek