Budapesten is elindul a karácsonyi fényvillamos – VIDEO

Idén is jár fényvillamos Budapesten mikulástól vízkeresztig. Hétköznap Budán a 19-es, hétvégén és ünnepnapokon pedig Pesten, a 2-es vonalon jár majd az izzókkal feldíszített villamos. Debrecenben már vasárnap elindult a fényvillamos az 1-es vonalon.

imagesNégy évvel ezelőtt, 2009-ben indult első útjára Budapesten a karácsonyi fényvillamos. Először csak a 2-es vonalán, majd 2010 óta már a budai oldalon is feltűnik az UV nosztalgiavillamos, amelyet 3500 méternyi füzéren 39 200 hidegfehér és kék színű LED borít fényárba. Az utastérben is van ünnepi díszítés.

Idén december 6-ától 2014. január 6-áig hétköznap Budán a 19-es, míg hétvégén és ünnepnapokon a 2-es villamos vonalán, a pesti korzón jár a fényvillamos, amelyre normál áru jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni.

December 24-én és december 31-én a járat nem közlekedik – közölte kedd este a BKK.

A menetrend ide kattintva érhető el.

A debreceni fényvillamosról itt olvashatnak részleteket.

Szerző: hvg.hu


Related posts:

  1. Új alacsonypadlós midibusz állt forgalomba Budapesten A Rába alvázra épített, magyar gyártású alacsonypadlós midi autóbusz környezetbarát…
  2. Túl van a nehezén a turisztikai ágazat (+videó) A statisztikai hivatal adatai szerint az év első hét hónapjában…
  3. Tarlós: gyalogoshidak épülhetnek Budapesten Középtávon több gyalogoshíd is épülhet Budapesten a Fővárosi Közgyűlés által…

Hasonló Bejegyzések bitosítva a Yet Another Related Posts Plugin segtségével.

Yarpp


Hasonló cikkek