Budapesten orosz nyelvű rádió indul

A rádió alapítói szerint annyi ember él már Magyarországon a volt szovjet utódállamokból, hogy az már komoly vásárlóerőt jelent. Híreket fognak adni, de azt állítják, a politikai témákat mellőzni fogják.

December elsején egy orosz nyelvű online zenei rádió indul, Dunayskaya Volna, vagyis Dunai Hullám néven – írja a Media1.hu.

A cikk szerint a rádió 1990-től napjainkig játssza majd a legnépszerűbb slágereket Magyarországról és az egykori Szovjetunió utódállamaiból. A rádiót Igor Kaplan és Thuróczy Richard alapította és a céljuk, hogy “összekapcsolják a Magyarországon élő oroszul beszélő embereket, illetve a nagyon kevés beszéd révén akár a nyelvet nem értők számára is új, dallamos és izgalmas popzenei műsorfolyamot nyújtsanak.”

A Dunai Hullám Facebook oldalán már reklámozzák az orosz adót!

A rádió a közleményében azt írta, hogy az elmúlt évek során Magyarországon extrém módon megnőtt az orosz anyanyelvűek és az oroszt második nyelvként beszélő külföldiek aránya, akik között belaruszokat, ukránokat, kazahokat, azerieket, örményeket és grúzokat is szép számmal találni. Úgy látják, hogy ez a jelentős tömeg pedig komoly vásárlóerőt is képvisel a magyar kis- és nagykereskedelem számára.

A Dunai Hullám a Media1-nek arról is beszámolt, hogy segíteni kívánják az itt élő oroszul értő külföldiek beilleszkedését, a magyar szokások, sajátosságok és rendezvények megismertetésére is figyelmet kívánnak fordítani.

A rádió készítői azt mondták, hogy nemcsak szórakozást, hanem tájékozódási és informálódási pontot is kíván nyújtani a rádió oroszul. Azonban azt is hozzátették, hogy politikai témákkal nem fognak foglalkozni.

Forrás: hvg.hu


Hasonló cikkek