Bugár tárgyalni akar Čaputovával

Bugár Béla szerint a Híd szavazói felelős döntést hoztak, ezért támogatták Zuzana Čaputovát. A pártelnök hozzátette, hogy az elnökválasztás első fordulója után tárgyalni akarnak a Progresszív Szlovákia jelöltjével.

„A választások előtt fennállt a veszély, hogy a második körbe szélsőséges jelöltek is bekerülhetnek. Úgy vélem, hogy a szavazóink ezt el akarták kerülni, ezért szavaztak a legesélyesebb jelöltre.” – értékelte az eredményeket Bugár. Az elkövetkezendő két hétben tárgyalni szeretnének Zuzana Čaputovával, ugyanakkor nem zárta ki a lehetőséget, hogy a pártja végül Maroš Šefčovičot, a Smer jelöltjét támogatja majd. „Meg kell tudnunk, hogy Čaputová mennyire szeretne foglalkozni a szlovákiai magyarság problémáival. Andrej Kiska is igyekezett megszólítani 5 éve a magyar szavazókat, utána pedig az ígéretekből nem sok minden valósult meg.” – közölte Bugár.

Forrás: ujszo.com

Fotó: Somogyi Tibor


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek