Bük, a magyar dal fővárosa 2015-ben

A Magyar Dal Napját először 2008-ban rendezték meg a Sziget Fesztivál „mínusz első” napján, Presser Gábor kezdeményezésére.

Innentől minden évben szeptember második vasárnapján rendezik meg az immár országos rendezvénnyé vált eseményt. A fő cél felhívni a figyelmet magyar dalkincs értékeire, valamint az ismert előadók mellett helyi tehetségek számára is bemutatkozási lehetőséget nyújt.

IMG_0947

Ebben az évben Bük nyerte el a magyar dal fővárosa címet. Szombathellyel és Zsirával összefogva szervezte meg a vasi kisváros rendezvényeit, melyek már péntek délután elkezdődtek. Vasárnap pedig Szombathelyről a 30Y Kult-Tour-Busz szállította az érdeklődőket Bükre, a koncertekre.

A rendezvény ünnepélyes megnyitóján Presser Gábor mondott beszédet, aki elmondta, hogy sok értékes dal nem jut el a szélesebb közönséghez, így fontos, hogy legyen egy nap az évben, amikor a magyar daloké, azok népszerűsítésé a főszerep.

A fellépők között szerepelt az Express együttes, a Zaporozsec, a Pál Utcai Fiúk, a Kowalsky meg a Vega, valamint a 30Y is.

 


Hasonló cikkek