Bűncselekménynek minősül a pedofília, a zoofília vagy a nekrofília propagálása Szlovákiában

A büntető törvénykönyv módosítása értelmében mostantól bűncselekménynek minősül a patológiás szexuális viselkedés, például a pedofília, a zoofília vagy nekrofília propagálása. A javaslatot az SNS képviselői nyújtották be.

Az új jogszabály értelmében a deviáns szexuális viselkedés propagálása a büntető törvénykönyvbe ütközik. Ha ezekről a patológiás szexuális viselkedési formákról oktatási, terápiás vagy kutatási tevékenység során esik szó, az nem tekinthető bűncselekménynek.

Az új jogszabály célja a társadalom védelme a kóros szexuális gyakorlatok és a súlyos szexuális rendellenességek, például a pedofília, a nekrofília és a zoofília propagálásával és nyilvános támogatásával szemben. A módosító javaslat előterjesztői rámutattak, hogy különösen a közösségi háló teszi lehetővé az ilyen üzenetek és az erkölcstelen tartalom gyors és könnyű terjesztését. Ezért véleményük szerint új, szigorúbb határokat kell szabni az erkölcsi zaklatás ilyen formáinak.

Forrás: tasr, ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek