Bűnmegelőzési konferenciát tartottak Kecskeméten

Bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági konferenciát szervezett a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete.

 

Bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági konferencia

 

Bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági konferenciát tartottak csütörtökön a „Biztonság, Egészség, Közösség” című pályázata keretében. A rendezvény a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete által, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésével került megrendezésre – írja a rendőrség hivatalon honlapja a police.hu

A résztvevőket Arató László Gábor rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőr-főkapitány helyettese köszöntötte.

 

A szakemberek beszéltek az építészeti bűnmegelőzés jelentőségéről

 

Délelőtt a főkapitányság bűnmegelőzési osztályának szakelőadói: Váróczi-Bakos Rita címzetes rendőr őrnagy, Pestiné Zélity Brigitta címzetes rendőr őrnagy és Bozóné Soós Marianna címzetes rendőr alezredes tartottak tájékoztató előadásokat. A szakemberek beszéltek az építészeti bűnmegelőzés jelentőségéről és lehetőségeiről, az áldozattá válás megelőzésének fontosságáról és az állatvédelemmel kapcsolatos ajánlásaikról. A bűnmegelőzési témák között szerepelt a hazai illegális piacon egyre nagyobb teret hódító Elf Bar használat is.

A nap további részében „közRekedés” címmel a közlekedésbiztonság került fókuszba. Komáromi László balesetmegelőzési szakember összefoglalta a balesetmegelőzési műhelymunkák tapasztalatait, melyek a pályázat során valósultak meg. Ezután Farkas Attila rendőr főtörzszászlós bemutatta a közlekedési balesetek okait és az elkerülésük lehetőségeit. Végül Zsiros Csaba mentőtiszt beszélt az elsősegélynyújtás fontosságáról.- írja a baon.hu

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek