Business Line: Dubaj a világ kreatív fővárosává válna

Dubaj, a kreatív főváros: a kreatív iparágak globális központjává válik a globális metropolisz.

Dubai célja, hogy a kreatív gazdaság hozzájárulását az ország GDP-jéhez 2,6%-ról 5%-ra növelje, ennek érdekében pedig új, kreatív zónákat nyitott, támogatva a kulturális tartalmakat, a médiatervezést és a művészeteket.

A város kreatív gazdasági stratégiájával arra törekszik, hogy a következő négy évben több mint kétszeresére, a jelenlegi 8300-ról 15 000-re növelje a működő kreatív és kulturális vállalkozások számát, illetve duplázza a kreatív munkahelyek számát is, 70 000-ről 140 000-re. A Virtuzone cégalapítással foglalkozó szakemberei szerint a megkeresések száma máris fellendült.

“Ez nagyszerű hír az iparág és az Egyesült Arab Emírségek számára is. Nagyon bátorító, hogy Dubai támogatja az ilyen típusú kezdeményezéseket, hogy külföldi vállalatokat hoz ide, és támogatja a helyi tehetségeket is. Dubaj infrastruktúrája élen jár. A bejelentés pedig egyértelmű volt, támogatják a kreatív ipart”

– mondta Amer Yehia, a Virtuzone ügyféltapasztalatokért felelős vezetője.

Az AAVVA Fashions egy mellékes projektként indult még 2013-ban, de villámgyorsan divatcéggé nőtte ki magát, független üzletekkel – termékeik pedig mára már nemzetközi boltokban is megtalálhatóak. Ahmad Ammar, az egyik társalapító azt mondta, akadályokba nem ütköztek a vállalkozás során: “Nagyon könnyű mozogni, csapatot szervezni, felvenni embereket, és könnyen lehet terjeszkedni is.”

“Mindent itt, Dubajban csinálunk, nem szervezünk ki, nem hozunk be semmit. Az egész csapatomat iderepítettem, különböző országokból jöttek, vannak köztük kézművesek, szabók, dizájnerek. Tehát a műtermünk most már az Egyesült Arab Emírségekben van. Mindent itt csinálunk, még a szöveteket is az itteni piacról próbáljuk beszerezni”

– tette hozzá az AAVVA Fashions társalapítója.

A kreatív gazdaság stratégia arra törekszik, hogy támogassa a kreatív elméket, hogy új, izgalmas koncepciókat álmodjanak meg. Dubai a kreatív gazdaságát olyan központokkal turbózta fel, mint például a Dubai Design District

 

GazdaságPannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek