19 utas életével játszott a busz felelőtlen sofőrje

Kis híján tragédia történt, miután szerdán délelőtt vasúti átjáróban rekedt egy távolsági busz Veľaty és Čerchov községek (Tőketerebesi járás) között.

A szlovák rendőrség tájékoztatása szerint a buszt egy 29 éves moldovai férfi vezette, rajta kívül pedig 19 utas tartózkodott a járműben. A sofőr állítólag figyelmen kívül hagyta a piros jelzést a vasúti átjárónál, és folytatta útját. Csakhogy a sorompók lecsukódtak, a busz pedig a síneken rekedt.

Szerencsére a mozdonyvezető még időben észrevette a buszt, és a vészféket működésbe hozva 15 méterre az átjárótól megállította a szerelvényt. Az eset során így szerencsére senki sem sérült meg.

Ezt követően egy másik autó sofőrje felemelte a sorompót, így a busz elhagyhatta az átjárót és folytatta útját Tőketerebes felé. Csakhogy az esetről tudomást szereztek a rendőrök, akik megállították buszt. A sofőr szervezetében nem állapítottak meg alkoholt, csakúgy, mint a mozdonyvezetőében sem.

A buszsofőrt őrizetbe vették és általános veszélyeztetéssel gyanúsították meg, amiért 6 hónaptól 3 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Forrás: parameter.sk

Fotó: Rendőrség (Facebook)

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek