Búzát gyűjtenek Csongrád-Csanádban

Már zajlik a búzák begyűjtése Csongrád-Csanád megyében is. A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programhoz csatlakozhatnak a gazdák

Csongrád – Csanád megye területén 2021. július 21 -22-én, szerdán és csütörtökön várják a felajánlani kívánt búzát. Itt idén nyolc állomáson lehet leadni a zsákokat: Hódmezővásárhely, Makó, Mórahalom, Pusztaszer, Szeged-Szőreg, Csongrád, Szegvár és Fábiánsebestyén áll a gazdák rendelkezésére.A szervezők azt remélik, hogy az idei év legalább olyan sikeres lesz, mint 2020

Az összegyűlt búzából a hagyományokhoz hűen most is liszt készül majd és Kárpát-medencei alapítványokon keresztül számos rászoruló emberhez, családhoz juttatnak belőle, hazánkban és a határon túl is.

Minden gyűjtőpontként a programban résztvevő településen van egy felelős, aki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vagy a MAGOSZ jóvoltából a helyszínen tartózkodik – derült ki Szél István, megyei kamaraelnök szavaiból, aki a radio7.hu-t tájékoztatta.

A kezdeményezéssel minél több ember figyelmét szeretnék felhívni, az összetartás erejére, az adományozásra és egymás támogatására. Tavaly 480 Csongrád-Csanád megyei gazda csatlakozott a felhíváshoz. Most is legalább ennyiben reménykednek.

Ma még várják a csatlakozni vágyókat. Ezek után pedig nem is oly sokára, tudnak majd összesíteni. Ám a legfontosabb mégis az, hogy támogathassák az alapítványokat. Általuk, pedig a lehető legtöbb személyt, akinek szüksége van rá.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Facebook


Hasonló cikkek