Čaputová egy nagy öleléssel fogadta a Görögországból hazatérő szlovák tűzoltókat

Szakértelem, emberiesség és az ország kiváló képviselete – ezt emelte ki Zuzana Čaputová államfő azon a találkozón, amelyen a görögországi erdőtüzek oltásában segédkező tűzoltókat fogadta.

„Ezek az emberek profi módon és sokat dolgoztak azért, hogy emberéleteket mentsenek a görögországi pusztító tűzben. Egyúttal a saját bátorságukról, szolidaritásukról és együttműködési szándékukról is tanúbizonyságot tettek” – mondta az államfő. Čaputová emlékeztetett: a szlovák tűzoltók munkájáról készült felvételek a világsajtóban is megjelentek. A köztársasági elnök szokatlan módon még egy nagy ölelésben is részesítette a tűzoltócsapat vezetőjét.

Peter Kovalík, a földi erdőtűzoltó egység vezetője érdemérmet vett át az államfőtől. „Boldog vagyok, hogy ma mind a 75-en büszkén állhatunk itt” – állapította meg beszédében Peter Kovalík. Mint azt a sajtónak elmondta, a görögországi bevetés menete olyan valami volt, amivel a tűzoltók még nem találkoztak. „Harcoltunk a tűzzel, de a természet más erőivel, és minden körülöttünk zajló körülménnyel is” – magyarázta.

Szlovákia egy 75 tagú csapatot küldött Görögországba 30 tűzoltóautóval, hogy segítsen az ottani kiterjedt erdőtüzek oltásában. A tűzoltók több mint egy hétig voltak bevetésen Évia szigetén, a helyiek hősként ünnepelték őket.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: tasr, parameter.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek