Čaputová magyar civilekkel egyeztetett

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának képviselőivel találkozott Zuzana Čaputová, a Progresszív Szlovákia államfőjelöltje, aki megválasztása esetén folyamatosan szeretne egyeztetni a magyar kisebbség képviselőivel.

Tokár Géza, a Kerekasztal szóvivője elmondta: „Nagyon pozitív érzéseim voltak a találkozóból, és hosszú távon a Čaputovával való kommunikáció lehetőségét ki kell használni.”

Tokár szerint a találkozó konstruktív volt, a civilek ismertették Čaputovával a szlovákiai magyarok legfontosabb problémáinak alapvető kérdéseit. Tokár hozzátette, az volt a cél, hogy ezekkel a Čaputová egyáltalán megismerkedjen. „Van egy óriási szakadék abban, amit a szlovák társadalom a magyar problémákról egyáltalán tud.” – mondta szóvivő, aki örül annak, hogy Čaputová részéről megvan a nyitottság a szlovákiai magyarokat érintő kérdések felé.

„Abban az esetben, ha köztársasági elnökké választanak, egészen biztosan folyatni fogjuk ezt az egyeztetést.” – hangzott el Čaputovától, miszerint ha ő lenne az államfő, létrehozna egy, a magyar kisebbségért felelős tanácsadói posztot. Közvetlen támogatással kapcsolatban Čaputová sem a civileket, sem a politikai pártokat nem szólította meg, mivel a választókat szeretné meggyőzni, kampányát pedig magyarul is folytatja.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek