Čaputová szerint Matovič valótlan dolgokkal áll elő

Nem én ástam elő a csatabárdot, és nem is tartom azt a kezemben” – jelentette ki Zuzana Čaputová szlovák államfő Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter őt ért támadásaira reagálva a TA3 V politike című műsorában vasárnap.

Az államfő helyteleníti Matovič őt ért személyes támadásait, valamint azt, hogy „olyan dolgokat talál ki, amelyek nem igazak”. Čaputová állítja, a pénzügyminiszterrel nem áll személyes konfliktusban. Mint mondta, ő maga nem Matovič személyével szemben, hanem munkája kapcsán fogalmaz meg bírálatokat. Az elnök asszony megjegyezte, nem ő az egyetlen, aki Matovič támadásainak kereszttüzében áll.

Az államfő megerősítette, Matovič inflációellenesnek is nevezett, családsegítő csomagját Alkotmánybíróságra adja, emellett kérni fogja a törvény érvényességének leállítását, arra az esetre, ha az Alkotmánybíróság nem döntene Matovič törvénycsomagjáról még az év végéig. Hozzátette, csak a törvény azon részeit terjeszti a bíróság elé, amelyek a jövő évtől lépnének hatályba.

Čaputová a műsorban arról is beszélt, hogy egyelőre nem foglalkozik azzal a kérdéssel, indul-e a következő köztársaságielnök-választáson.

Forrás: ujszo.com

Fotó: Tasr

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek