Čaputová Rimaszombatra látogatott

Zuzana Čaputová köztársasági elnöknő június 1-én (kedden) Rimaszombatba látogatott. Elmondása szerint azért választotta a pandémia 2. hulláma utáni első úti céljául a várost, mert a régió már a járvány előtt is komoly szociális és gazdasági gondokkal küzdött.

Az elnöknő tudatosítja, hogy a helyzet azóta romlott, így a régió lényegesen nagyobb figyelmet igényel, mint bármikor ezelőtt.

Látogatását a város és Kelecsény városrész közötti terület megtekintésével kezdte, ahol Jozef Šimko polgármester üdvözölte. A területen folynak az előkészületek az új ipari park kialakítására. A beruházás 500 munkahelyet fog teremteni a városban és vonzáskörzetében.

Kitért a Büntetés Végrehajtási Intézet építésére is, amely még ez évben megkezdődik és 400 új munkahelyet hoz a városnak. Ezután a Járási Munkaügyi Hivatalban beszélgetett el az alkalmazottakkal. Megköszönte nekik, hogy erejük megfeszítésével kibírták a pandémia által rájuk nehezedő nyomást, segítették a munkavállalókat és a munkáltatókat a körzetükben.

A város központjában az elnöknő elvegyült a járókelők és bámészkodók között, akikkel váltott néhány érdeklődő szót. Rimaszombati utolsó programpontjaként a Kruháč – coworking központban találkozott a külföldön – főleg Ausztriában – dolgozó ápolónőkkel. Čaputová sajnálatosnak tartja, hogy számos ápolónőnek kell dolgoznia külföldön a régióból. Véleménye szerint ezen változtatni kell.

Arról is informált, hogy törvény készül az idősekről való gondoskodás átértékeléséről, ami méltóbb munka körülményeket fog biztosítani az ápolónőknek is. A köztársasági elnöknő Jolsván, Losoncon és Ipolyrónán is járt a héten.

Forrás: KÖRKÉP.SK

Nyitókép: Körkép.sk/Mede Géza

Kövessen minket: Facebook

 

Külhon | Pannon Hírnök


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek