Čaputovát máris támadják, az apja miatt

A jelenleg legesélyesebbnek számító szlovák államfőjelölt, Zuzana Čaputová kénytelen volt nyíltan beszélni édesapja betegségéről. Ellenfelei ugyanis a közösségi oldalon olyan hírt kezdtek terjeszteni, miszerint apjának köze volt a bazini szemétlerakathoz.

A 45 éves államfőjelölt elmondta, 76 éves nyugdíjas édesapja, Štefan Strapák daganatos betegségben szenved. Ellenfelei a szociális hálón olyan hírt osztottak meg, miszerint édesapja a bazini szemétlerakót üzemeltető cég felügyelő bizottságának tagja volt, és csak azután kezdődött el a szemétlerakó elleni harc, miután leváltották a bizottságból. “Ez nem az igazságon alapszik, ez abszurd állítás.” – nyilatkozta Čaputová.

Čaputová apja 2000 és 2001 között volt a Petmas-Gerber cég felügyelőbizottságának tagja. A területi végzést 2006-ban adták ki, az integrált engedélyezés pedig 2007-ben kezdődött, vagyis jó pár évvel azután, hogy apja „kiszállt” a cégből. Apja egy szemétszállító cégnél tevékenykedett, nem pedig a szemétlerakónál.

Az államfőjelölt 2008-ban szerzett tudomást apja aktivitásairól, amikor ezt az a cég nyilvánosságra hozta, amelyik a szemétlerakóért harcolt. A bazini öreg, nem lezárt és nem biztonságos szemétlerakó miatt magasabb a rákos megbetegedések száma. “A leukémia egyes fajtái nyolcszor gyakoribbak. Paradox módon az apám is daganatos beteg, pont ez az az ellenkampány, ami engem érint.” – summázta Čaputová.

Forrás: ma7.sk, cas.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek