Cigi a plafonban, és a lépcső alatt

A NAV munkatársai két szerb busz ellenőrzésekor 720 doboz adózatlan cigarettát és 16 liter alkoholt találtak Röszkén.

A pénzügyőrök egy Szerbiából Németországba tartó buszt ellenőriztek Röszkén. A sofőrök és utasaik nem jelentettek be vám- és adóköteles árut.

A nyilatkozattal szemben, a szigorított ellenőrzésen a NAV munkatársai arra lettek figyelmesek, hogy a jármű plafonjának paneljeit elmozgatták. Rövid kutatás után a plafonból, a sofőröknél lévő gyári tároló rekeszből, az utastér padozata alól és a járművezetők személyes csomagjaiból összesen 430 doboz, különböző márkájú (Marlboro, Lucky Strike, Winston, Davidoff, Camel) adózatlan cigarettát és 16 liter ismeretlen eredetű alkoholt pakoltak ki a pénzügyőrök.

A három szerb sofőr a dohányterméket és alkoholt magáénak vallotta.

A következő, szintén Németországba tartó szerb busz sofőrjei sem jártak jobban. A jármű hátsó lépcsői alatt kialakított rejtekhelyen, üdítős dobozokba gondosan becsomagolva összesen 290 doboz különböző márkájú (L&M, Marlboro, Davidoff, Lucky Strike) adózatlan dohányt találtak a pénzügyőrök.

A két ügyben a több mint egymillió forint értékű adózatlan füstölnivalót és alkoholt a NAV munkatársai lefoglalták. A kiszabott 2,5 millió forint bírság mellett költségvetési csalás miatt mindkét esetben feljelentést tettek.

nav.gov.hu


Hasonló cikkek