Cipő nélkül, eltiltás alatt vezetett – de elfogták

A miskolci rendőrök őrizetbe vették azt a miskolci sofőrt, aki ittasan vezette a járművét, nem állt meg a rendőri jelzésre, kocsiját eltiltás hatálya alatt vezette, elmulasztotta az irányjelző, a biztonsági öv használatát, plusz elfogatóparancs volt vele szemben érvényben – és nem volt rajta cipő sem.

A rendőrség honlapja szerint a lassan mindennapos esett úgy kezdődött, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság két munkatársa 2021. május 5-én, szerda éjszaka járőrszolgálatuk közben 23 óra 20 perckor a nagyváros egyik utcájában, a Görgey Artúrban észrevették éjjel is látó sasszemeikkel, hogy egy mozgásban lévő autót vélhetően egy körözés alatt álló férfi vezet.

Mivel ezt nem hagyhatták annyiban, ezért megállásra szólították fel hang- és fényjelzéssel, de azt a körözött férfi figyelmen kívül hagyta. Sőt: tovább hajtott, és indexelés nélkül kanyarodva próbált előnyt szerezni, de sajnos nem lett belőle órákig tartó üldözési jelenet, mivel az autója pár száz méter múlva lefulladt.

A menekülő sofőr/szökevény még ekkor sem adta fel, beszámoló szerint szüntelen próbálkozott az újraindítással, de továbbra sem reagált a rendőri felszólításra, így kénytelelen kelletlen a rendőrök kiszállították a hűvüs miskolci éjszakába a férfit.

És ekkor látták meg a LÁTVÁNYT: nemhogy póló, de még CIPŐ sem volt az elvetemült bűnözőn.

A rendőrök ezt látván, felócsúdva a sokkból, a bizonytalan mozgású, félmeztelen, zoknis sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami – bűncselekmény kategóriába tartozó – pozitív értéket mutatott. Így aztán előállították hősünket a Miskolci Rendőrkapitányságra, ahol aztán őrizetbe vették.

Itt derült ki, hogy a 28 éves férfi füle mögött kész bödönnyi vaj van: ugyanis korábban a Miskolci Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki ittas járművezetés miatt. De hogy még kerüljön oda anyag, arról a rendőrség gondolkozott: hiszen a szerdai, friss eset kapcsán a rendőrség a büntetőeljárás mellett szabálysértési eljárást indított még irányjelző elmulasztása, a rendőri jelzés figyelmen kívül hagyása, valamint az eltiltás hatálya alatt járművezetés miatt. Közigazgatási bírságot pedig azért szabott ki a hatóság a férfival szemben, mert vezetése közben nem használta a biztonsági övet.

Fog tanulni ezekből?

HírMix | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek