Cirkuszjeggyel ösztönzött jó tanulmányi eredmény – majdnem balul sült el a kezdeményezés

Egy jó kezdeményezés majdnem botrányba fulladt a nem átgondolt szervezés következtében. Utazási kedvezményt kapnak kísérőjükkel együtt azok a diákok, akiket kitűnő bizonyítványuk miatt korábban ingyen cirkuszjeggyel jutalmazott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Ám majdnem mellé találtak a jó bizonyítványhoz adott ingyenes belépők.

magyar-cirkusz-es-variete-ifju-cirkusz-csillagai-original-47653

 Az ügy a közelmúltban a sajtóban is nagy port vert fel, sok gyermek ugyanis csalódást érezhetett, amikor ráeszmélt, hogy nem olyan egyszerű a kapott ajándék beváltása. Szerencsére a felmerülő problémák megoldódni látszanak, így a jó bizonyítványért ajándékba kapott cirkuszjegyeket a gyerekek boldog pillanatokra válthatják.

Nesze semmi, fogd meg jól

Az ügy előzménye, hogy mintegy 112 ezer általános iskolai diák a kitűnő bizonyítvány mellé ajándék cirkuszjegyet kapott a Fővárosi Nagycirkuszba, ám eddig nem egészen 4000 gyermek regisztrált az előadásra. Ezzel beigazolódni látszódott azok félelme, akik szerint az érintett családok többsége nem tudja igénybe venni ezt az ajándékot, mivel egy átlagos kétkeresős, kétgyermekes család nem tudja kifizetni a Budapestre utazás és a további jegyek összesen akár húszezer forintos költségét.

cirkusz - tabitha

Az ajándék cirkuszjegyek végül célt érhetnek

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ(Klik) hétfői közleményében adta hírül: a MÁV Zrt. egyedi utazási kedvezményt ad minden ajándék cirkuszjeggyel rendelkező diák és egy felnőtt kísérője számára. A diákok 90, kísérőjük pedig 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményben részesülnek, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával.

Fontos tudni, hogy az utazási kedvezmény a vonatjegy megvásárlásakor kizárólag az ajándékba kapott utalvánnyal vehető igénybe, a visszaúton pedig az előadásra beváltott jeggyel tudják igazolni a kedvezményre való jogosultságot.

Az ajándék jegyek egyébként a  Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (Maciva)  július 5-ei közleménye szerint már az utazó Exit, Hungária, Ötvös és Magyar Klasszikus Cirkusz előadásain is beválthatók. A csoportosan érkező diákokat kísérő pedagógus – 20 gyerekhez egy kísérő – térítésmentesen nézheti meg az előadást.

 

Forrás: MTI

Képek :https://pb2.jegy.hu, http://tabitha.hu

 

 

Vélemény, hozzászólás?