Cirkusztörténeti produkció volt a Duna fölött Budapesten

Cirkusztörténeti produkció zajlott szombaton a fővárosban a Dunánál: ifj. Simet László biztosítókötél nélkül kelt át a folyó felett – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Csináltam már ilyeneket szerte a világban, de ezek mindig egyedi, helyszínfüggő produkciók. A kiszámíthatatlan időjárás okozott izgalmakat” – mondta a A 63 éves artistaművész.

 

Produkció közben (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

Ifj. Simet László negyven méter magasan kelt át egy kötélen egyensúlyozva Budáról Pestre a Duna felett, több ezer néző előtt. Az esemény a budapesti Színházi Olimpia nyitórendezvényének része volt. Mint kifejtette, a tököli repülőtéren előtte lepróbálták a produkciót, de csak részben, hiszen a kötelet uszályokhoz kötötték, és a Duna fölött fújt a szél.

Elsősorban mentálisan kell az ilyesmire felkészülni, a rutin és a tapasztalat sokat segített, emellett inspirált a nézők biztatása fogalmazott az artistaművész.

 

Világszám ez a produkció

 

Fekete Péter, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatója kiemelte: szombaton, a Színházi Olimpia megnyitóján ránk figyelt a világ. A produkció április 15-höz, a cirkusz világnapjához is szorosan kapcsolódott.

Magyarország azért is a cirkuszművészet vezető hatalma, mert képesek vagyunk összefogni, merünk nagyot álmodni, és teszünk érte. A sikeres produkció a két part összekötését, értékeink, a tudás átvitelét szimbolizálta. Az is fontos volt, hogy az uszályokon húsz artistaképzős fiatal fogta a köteleket

– hangsúlyozta Fekete Péter a műsorban.

 

Forrás: MTI

Nyitókép: Ifj. Simet László a Duna felett (Fotó: MTI/ Balogh Zoltán)

Kövessenek minket a  Facebookon is!

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek