Civil ruhás rendőrök is ellenőrizni fogják a szlovák határokon az óvintézkedések betartását

A szlovák rendőrök az elkövetkező két szombaton (december 11-én és 18-án) is folytatja a karanténszabályok véletlenszerű ellenőrzését a határátkelőhelyeken az országba történő belépéskor. Az ellenőrzésekben civil ruhás rendőrök is részt vesznek majd.

„A rendőrség intenzíven ellenőrzi a járványellenes óvintézkedések betartását. Ehhez maximálisan kihasználja a rendőri testület összes részlegének valamennyi rendelkezésre álló emberi erőforrását és eszközét” – tájékoztatta a TASR-t Denisa Bárdyová, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az eddigi véletlenszerű ellenőrzések mellett külön, célzott ellenőrzéseket is fognak végezni a szomszédos országokból Szlovákiába belépő utasokkal szemben.

A rendőrség felügyeli a COVID-19 elleni vakcinázás zavartalanságát is. Elsősorban azokra a helyekre összpontosítják a figyelmüket, ahol nagyobb mértékű a lakosság koncentrációja – főleg a bevásárlóközpontok, éttermek és más hasonló üzemegységek bejáratánál cirkálnak.

Ugyancsak szorosan együttműködnek a szlovák rendőrök a regionális közegészségügyi hivatalok munkatársaival a járványellenes óvintézkedések betartásának az ellenőrzésénél. „A kormány és a közegészségügyi hivatal által kiadott rendeletek megszegését minden esetben individuálisan bírálják el” – mondta Bárdyová.

Forrás: bumm.sk

Fotó: TASR

Kövessen minket: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek