Claudia Cardinale megérkezett Miskolcra

Péntek este megnyitotta kapuit a 12. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, a rendezvény idei életműdíjasa Claudia Cardinale lett. A művésznő a díjátadóra érkezett a borsodi megyeszékhelyre és vasárnap távozik, addig a lillafüredi Palotaszállóban lakik.

 

Claudia Cardinale filmjei között több mostanra már klasszikussá vált alkotás található, így például a Rocco és fivérei Viscontitól, a 8 és fél Fellinitől, vagy a Volt egyszer egy vadnyugat Sergio Leonétól. Életműdíjat eddig Berlinben és Cannes-ban kapott, a miskolci a harmadik ilyen jellegű elismerés.

A 12. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál szeptember 20-ig tart, mely során 169 filmet vetítenek. Ebből 76 szerepel a versenyprogramban; 19 nagyjátékfilm, 7 dokumentum, 33 kiskáték- és kísérleti film, 15 animációs mű. A CineClassics programjában 4 western kerül a nézők elé, köztük a Volt egyszer egy vadnyugat. Emellett lesznek koncertek, workshopok, kiállítások és gasztronómiai különlegességek is. A filmvetítések a Művészetek Házában zajlanak, míg a zenés eseménynek a Szent István téren felállított színpad ad otthon. Pénteken fellépett többek közt a Sky Fanatic zenekar, a Paddy and the Rats, szombaton este pedig érkezik a The Carbonfools és a Wellhello. Valamennyi koncert ingyenes.

 

Nyitókép: Illusztráció


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek