Már nem lesz kötelező az alkalmazottakat tesztelni a cégekben Szlovákiában

Richard Sulík (SaS) gazdaságügyi miniszter szerdán arról tájékoztatott, hogy az új szabályozás értelmében a cégek nem lesznek kötelesek tesztelni a oltatlan és védettséggel nem rendelkező alkalmazottakat Szlovákiában.

Sulík a szerdai kormányülés után azt mondta, mindenkinek a saját dolga lesz, hogy tesztelteti-e magát, de a cégekre vonatkozóan megszűnik a tesztelési kötelezettség. „Teljes mértékben rájuk bízzuk, hogyan viszonyulnak hozzá” – jegyezte meg.

Bár a módosítás hivatalosan csak azt követően lép érvénybe, miután a Közegészségügyi Hivatal kiadja az erről szóló rendeletet – várhatóan szombattól –, Sulík szerint addig sem fogja senki ellenőrizni ezt a kötelességet.

A céges tesztelést 2021 novemberében vezették be, majd a kormány tavaly év végén meghosszabbította. A gazdaságügyi minisztérium megtéríti a tesztek árát a cégeknek, a tárca már lehetővé tette a kompenzáció igénylését.

Forrás: tasr, parameter.sk

Fotó: TASR – illusztráció

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek