Enyhítik a tömegrendezvények korlátozásait Szlovákiában

Március 14-től eltörlik a tömegrendezvények létszámkorlátozásait és az üzemidőre vonatkozó járványügyi megszorításokat. A reszpirátor viselése továbbra is kötelező lesz – döntött erről a szlovák kormány szerdán.

„Ez vonatkozik a tömegrendezvényekre, a sporteseményekre, a fitneszközpontokra, az aquaparkokra, a wellnessközpontokra, ahol valamilyen módon korlátozzák a létszámot” – mondta Matej Mišík, az Egészségügyi Elemzések Intézetének (IZA) vezetője. Emlékeztetett arra, hogy ezek a létesítmények továbbra is alapüzemmódban fognak működni.

A reszpirátor viselésére vonatkozó rendelet is módosul. Mišik elmondta, hogy a televíziós műsorvezetőknek és a sajtótájékoztatókon felszólalóknak a továbbiakban nem kell reszpirátort viselniük.

Megszűnik a kötelező PCR-tesztelés az egyes országokból Szlovákiába érkezők számára.

A korlátozások lazítására eredetileg csak a hónap végén került volna sor. Az egészségügyi minisztérium a tervezettnél korábban beadott javaslatot a betegek számának csökkenésével és a kórházak helyzetének a stabilizálódásával indokolta. „A járványügyi helyzetet továbbra is figyelemmel kísérjük, és ha a helyzet romlik vagy javul, készek leszünk az újabb módosítások bevezetésére” – tette hozzá a tárca.

Forrás: ujszo.com

Fotó: TASR/AP

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek