A határátlépésnél szigorúbb szabályokra lenne szükség Martin Klus szerint

A szlovák határátlépésnél érvényes intézkedéseknek szigorúbbaknak kéne lenniük, különösen azután, hogy Szlovákiában is megjelent az omikron – ebben Martin Klus (SaS) külügyi államtitkár és Marián Kéry (Smer) képviselő is egyetértett az RTVS Sobotné dialógy című műsorában.

Kéry továbbá a külföldről való hazatéréssel kapcsolatban kötelező tesztelésről is beszélt. Szerinte ezt attól függetlenül kéne érvényesíteni, hogy az illető be van-e oltva Covid-19 ellen vagy sem.

Klus elmondta, hogy jó lenne átgondolni például a 14 napos kötelező karantén bevezetését bizonyos országokból való visszatérés után – közölte a Markíza.

A külügyi államtitkára elismerte, hogy a koalíció kommunikációja a járványügyi intézkedésekről kaotikus, és nem mindent lehet logikusan megmagyarázni. „Van egy dinamikus fejlődés, de az is tény, hogy egy világjárványnak is megvan a maga dinamikája.” Szerinte a szabályoknak átláthatóbbaknak és kevésbé politizáltnak kéne lenniük.

Forrás: ujszo.com

Fotó: TASR

Kövessen minket: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek