Nem csökken a kórházi kezelésre szoruló Covid-pozitív gyerekek száma Kassán

A kassai gyermekkórházban nem csökken a kórházi kezelésre szoruló, koronavírus-fertőzött gyerekek száma. A kiskorú páciensek száma február közepén nőtt meg ugrásszerűen, ekkor az átcsoportosított osztály is megtelt – tájékoztatott Jana Holubčíková kórházi szóvivő hétfőn.

Martin Mráz egészségügyi helyettes elmondása szerint harmadik hete nem változik a kassai gyermekkórházban kezelt gyerekek száma. Pillanatnyilag 20 Covid-pozitív gyereket látnak el az intézményben. Egyikük sem szorul mesterséges lélegeztetésre, néhányan viszont oxigénterápiát igényelnek.

A kórházban kezelt gyerekek kora változó. A páciensek többségének légzőszervi panaszai vannak, mellkasi fájdalommal, tüdőgyulladással küzdenek. Vannak olyan gyermekek is a kórházban, akiknél a Covid-19 tünetmentes, de egyéb társuló diagnózisok, például neurológiai vagy onkológiai betegségek állnak fenn.

A pandémia 4. hulláma következtében került a legtöbb kiskorú páciens a kassai gyermekkórházba. A kórházi esetek számának növekedése miatt át kellett csoportosítani az egyik osztályt is.

Forrás: ujszo.com

Fotó: TASR/AP

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek