A lélegeztetőgépen levők 80 százaléka már nem tér haza a poprádi kóráházból

A covid megbetegedés többeknél súlyos légzési nehézségeket okoz. Erről Eduard Heger szlovák miniszerelnök tájékoztatott a közösségi oldalán, miután látogatást tett az intézményben.

„Ma meggyőződtem arról, hogy kritikus a kórházakban lévő helyzet. A Covid-páciensek, többségben oltatlanok, egyre több férőhelyet foglalnak el, és minden akut beavatkozás háttérbe szorul, a kórházak gyakran kénytelenek az egész osztályokat bezárni. A jelenlegi helyzetet főleg azok fizetik meg, akik helyesen cselekedtek és beoltatták magukat” – írta a miniszterelnök a közösségi oldalán.

Az összeomlás szélén állnak a kórházak, elfogytak a szabad lélegeztetőgépek. Heger a poprádi kórházba tett látogatása után közölte, hogy az ott kezeltek 80 százaléka nem tér haza, miután lélegeztetőgépre kerültek. „Ha az általunk hozott intézkedések nem lassítják le a vírus terjedését, készen állunk a teljes körű lezárásra. Szakértőkkel is megvitatom az idősek esetleges kötelező védőoltásának bevezetésére vonatkozó lehetőségeket” – tette hozzá.

A miniszterelnök végezetül megköszönte az egészségügyi dolgozók munkáját, és felszólította az ellenzéket, hogy csatlakozzanak a pandémia elleni harcba.

Forrás: ujszo.com

Kövessen minket: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek