70-en vannak Szlovákiában fokozott veszélyben a koronavírus omikron variánsa kapcsán

Vasárnap este 18 óráig  70 szlovák állampolgár jelentkezett, akik az omikron koronavírus-mutáció szempontjából rizikós országból tértek haza – áll a szlovák Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) jelentésében.

Daša Račková szóvivő közölte, továbbra is felszólítják azokat, akik az elmúlt 14 napban a Dél-afrikai Köztársaságban, Botswanában, Namíbiában, Lesothóban, Eswatiniben (az egykori Szváziföld), Mozambikban és Zimbabwében, Izraelben, Hongkongban vagy a Seychelle-szigeteken voltak voltak, hogy a lehető legrövidebb időn belül jelentkezzenek az omikron@uvzsr.sk e-mail-címen.

A hivatal arra kér mindenkit, hogy a felhívást vegyék komolyan és ne ignorálják. Azokat, akik az elmúlt 14 napban az említett országok valamelyikéből tértek haza, arra kérik, hogy minimalizálják a másokkal történő érintkezést, ez pedig vonatkozik a velük egy háztartásban élő személyekre is – függetlenül attól, hogy be vannak-e oltva vagy sem.

Forrás: tasr, parameter.sk

Kövessen minket: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek