Csak a kötelező védőoltásokban részesült gyermekeket veszik fel az óvodákba Szlovákiában

Elfogadta a kormány azt a törvényjavaslatot, melynek értelmében csak azokat a gyerekeket veszik fel óvodába, akik megkapták a kötelező védőoltásokat.

A törvényjavaslatot az egészségügyi minisztérium terjesztette elő, a tárca azzal is számol, hogy olyan gyerekeket is felvehetnek az óvodák, akiknek a szülei orvosi igazolást mutatnak fel arról, hogy bizonyos fertőzésekkel szemben immunis a gyerek, vagy arról, hogy komoly ellenjavallat miatt nem kaphatja meg a védőoltást.

Az intézkedés célja a megelőzés és a gyermekpopuláció egészségének védelme. „A törvényjavaslat célja a fertőző betegségek megelőzésére és leküzdésére irányuló rendelkezések módosítása az epidemiológiai tapasztalat alapján, továbbá, hogy megvédje a lakosságot a fertőző betegségekkel szemben.” – olvasható a jóváhagyott dokumentumban. A be nem oltott gyerekek hordozhatják a kórokozókat, amelyek veszélyesek lehetnek azokra, akiket komoly okok miatt nem lehet beoltani, vagy az immunrendszerük nem képes legyőzni a fertőzést.

A törvényjavaslat értelmében a kötelező védőoltás beadatásának elmulasztása nem minősül kihágásnak.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek