Csak egy utas használta az övet – egy 17 éves lányon már nem tudtak segíteni

A kreszvaltozas.hu-n jelent meg az alábbi, tanulságos cikk. Változtatás nélkül közöljük.

A bulinak az autóba beülve véget kell érnie, de legalább szüneteltetni kell. Ott józan észre van szükség: legalább valakinek maradjon meg a csapatban.

Általában diszkóbalesetnek hívjuk az olyan eseteket, amikor fiatalok bulizás után-közben autóba ülnek és a felfokozott hangulat a kocsiban is tovább tart és befolyásolja őket. A sofőrt is, aki lazábban veszi a szabályokat és keresi a helyzetet, amivel a többieknek is megmutathatja. A többiek egy része biztatja, másik része fél, de még ez is izgalmas. Van, hogy működnek a tanultak, a fontos beidegződések, és legalább bekapcsolja valaki a biztonsági övet, és van, aki nem helyesli a vagánykodást, de szólni nem mer, kiszállni a kocsiból még kevésbé, és persze lehet meg sem állna a sofőr.

Sokan, akik egy átlagos napon becsatolják az övet, pont akkor mégsem teszik, mert csak átgurulnak egyik helyről a másikra, vagy mert korlátozza a vélt szabadságot, és amúgy sem elég bátor dolog azon az éjszakán. És sokan a volán mögött, akik lehet, hogy amúgy ugyanott nem nyomnák, mégis túl mélyre nyomják a gázpedált. És hiába az átgurulás, ha ma már egy átlagos teljesítményű autó is hamar eléri a 100 km/óra sebességet, egy erősebb pedig egy nagyobb gázfröccsel megugorja. De sokszor ennyire gyorsan sem kell menni, csak pont annyira, ami pont túl sok a kanyarnak és a vezető képességeinek.

Várdomb, 2021. június 17.
Összeroncsolódott személygépkocsi az árokban az 56-os főúton, a 13-as kilométerszelvény közelében, Várdomb térségében 2021. június 16-án. A személyautó Várdomb felől haladt Szekszárd irányába, amikor egy dupla kanyar után a sofőr elvesztette az uralmát a jármű felett, a jármű átpördült, majd az árokban állt meg. Az autóban utazó szekszárdi fiatalok közül csak egy utas használta a biztonsági övet, ő könnyebben sérült meg a balesetben. Egy fiatal kirepült az autóból, két fiatal a roncsba szorult, őket a tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki. Mindhárman súlyos sérüléseket szenvedtek. Egy hátul ülő 17 éves lány olyan súlyosan megsérült, hogy rajta már a kiérkező mentők nem tudtak segíteni és a helyszínen életét vesztette.
MTI/Donka Ferenc

Valami ilyesmi történhetett június 16-án, a Tolna megyei Várdomb közelében. Az 56-os főúton, a 13-as kilométerszelvénynél a BMW 3-as kupé a Várdomb felől haladt Szekszárd irányába, amikor egy dupla kanyar után a sofőr elvesztette az uralmát a kocsija felett, amely átpördült, majd az árokba csapódott. Az autóban utazó szekszárdi fiatalok közül csak egy utas használta a biztonsági övet, ő könnyebben sérült meg a balesetben. Egy fiatal kirepült az autóból, két fiatal a roncsba szorult, őket a tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki. Mindhárman súlyos sérüléseket szenvedtek. Egy hátul ülő 17 éves lány olyan súlyosan megsérült, hogy rajta már a kiérkező mentők nem tudtak segíteni és a helyszínen életét vesztette.

Srácok, vigyázzatok egymásra!


Hasonló cikkek