A Generali csoport csaknem 10 milliárd euró értékben valósít meg zöld és fenntartható befektetéseket

Csaknem 10 milliárd euró értékben valósít meg zöld és fenntartható befektetéseket a Generali csoport

A Generali csoport  2021 és 2025 között 8,5-9,5 milliárd euró értékben valósít meg új zöld és fenntartható befektetéseket – közölte a cégcsoport hétfőn az MTI-vel.

A cégcsoport 2021. decemberében fogadta el az Élethosszig tartó partnerség 24: a növekedés motorja elnevezésű új, hároméves stratégiáját, amely három fő pillérre épül: a fenntartható növekedés előmozdítására, az eredményesség javítására, valamint az innovációban történő kimagasló szerepvállalásra. Az új vállalati stratégia részét képezik az ESG (Environmental, Social és Governance – környezeti, társadalmi és vállalatirányítási/kockázatok kezelő) kötelezettségvállalások, beleértve a fenntartható megoldásokból származó biztosítási díjak 5-7 százalékos átlagos éves növekedését 2024-ig

Ezen felül a Generali vállalta, hogy 2024-ig 25 százalékkal csökkenti a vállalati befektetési portfólió karbonlábnyomát, 2050-re pedig eléri a biztosítási állománya és befektetési portfóliója teljes karbonsemlegességét.

Mindezek mellett a csoport ütemtervet határozott meg a termikus szénágazatban történő befektetések és kockázatvállalási tevékenységek teljes kizárására, és előrehalad azon kötelezettségvállalásával, hogy nem biztosít többé olaj- és gázkitermelő tevékenységeket.

A Generali az egyik legnagyobb globális biztosító és alapkezelő vállalat. Az 1831-ben alapított vállalatcsoport 50 országban működik, teljes díjbevétele 2021-ben 75,5 milliárd eurót tett ki. A világszerte csaknem 75 000 munkavállalót alkalmazó és 67 millió ügyfelet kiszolgáló Generali csoport egyike a vezető európai biztosítótársaságoknak, ázsiai, illetve latin-amerikai jelenléte folyamatosan erősödik.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek