Csaknem 300 alkalommal vonultak ki a tűzoltók Szlovákiában

Legtöbbször a Pozsonyi kerületben kellett beavatkozniuk – összesen 279 bevetésük volt a Tűzoltóság és Műszaki Mentőszolgálat munkatársainak – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Zuzana Farkasová, szóvivő.

Az erős szél fákat döntött ki, tetőket rongált meg és kamionokat borogatott fel az utakon, a hóolvadás és a csapadék pedig pincéket árasztott el.

Az erős oldalszél miatt egy kamion is felborult a fővárosban a Kikőtői híd Pozsonyligetfalu irányába vezető szakaszán. A baleset során nem történt személyi sérülés.

A szóvivő elmondása szerint a helyzet az ország nyugati felében volt a legsúlyosabb. A tűzoltók a Pozsonyi és Nagyszombati kerületben 75, illetve 73 alkalommal vonultak ki. A Nyitrai és Besztercebányai kerületben 43, valamint 36 volt a bevetések száma, míg a Trencséni kerületben 21, a Zsolnai kerületben pedig 16 alkalommal volt szükség a segítségükre.

Keleten valamivel nyugodtabban telt a nap, a tűzoltókat az Eperjesi kerületben nyolcszor, a Kassaiban pedig hétszer riasztották

Forrás: tasr, bumm.sk

Nyitókép: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek