Csáky: Nem lenne jó lépés, ha az MKP Bugárral kezdene tárgyalni

Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke szerint még korai lenne a más pártokkal való tárgyalásokról vagy összefogásról beszélni.

Csáky Pál, az MKP EP-választási listavezetője úgy véli, nem lenne jó lépés, ha a párt Bugár Bélával (Híd) kezdene el tárgyalni. Elsősorban a pártelnök személye ellen van kifogása. “Ez persze nem azt jelenti, hogy a Híd Bugár nélkül nem lenne jó tárgyalópartner. Másik lehetőség, hogy a jelenlegi szlovák ellenzéki pártokkal kezdjünk egyezkedni.”

Az MKP a szavazatok 4,96 százalékát szerezte meg, az Európai Parlamentbe jutás ötszázalékos határának eléréséhez mindössze 396 voks hiányzott. „Tudjuk, hogy ezt az eredményt megosztott közösségünkben egyre nehezebb elérni. De tovább fogunk lépni, és megtaláljuk a kiutat.” – jegyezte meg Menyhárt.

A dél-szlovákiai járásokban a párt megtartotta vezető szerepét, a magyar képviselet megszűnésének ténye az EP-ben viszont kritikusan érinti a magyar közösséget. “A felvidéki magyarság gyarapodása és erősödése érdekében az MKP elnöksége kezdeményezi az egységes magyar politikai érdekképviselet megteremtését az ezen célokkal egyetértő szervezetekkel. Elengedhetetlen, hogy az etnikai politizálásra hangsúlyt helyezve egységesítsük erőinket.”  – olvasható az országos elnökségi ülés után kiadott sajtóközleményben.

Forrás: ujszo.com

Fotó: Somogyi Tibor


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek