Karácsonyra logikátlan intézkedéseket vezetnek be Szlovákiában

Karácsonyra tiltják a családlátogatást. Boris Kollár, házelnök és a Sme rodina vezetője is logikátlannak tartja a tiltó intézkedést – közölte Michaela Jurcová, Kollár szóvivője csütörtökön.

„Ha idegenek találkozhatnak, akkor ezt lehetővé kellene tenni a rokonoknak is, még ha korlátozott számban is” – véli Kollár. Jurcová szerint a Sme rodina vezetője üdvözölné, ha Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügy-miniszter megnyitná ezt a témát a kormány következő ülésén.

Richard Sulík miniszterelnök-helyettes és az SaS vezetője is azt javasolja, hogy értékeljék át a karácsonyi rokonlátogatásra vonatkozó intézkedést. A rendelkezést Juraj Šeliga, a Za ľudí alelnöke és parlamenti képviselő is bírálta. „Ha megnyitjuk a témát, figyelembe kell venni az aktuális helyzetet és annak alakulását, valamint a szakértők véleményét” – olvasható az egészségügyi tárca sajtóosztálya által csütörtökön kiadott állásfoglalásban.

Az egészségügy-miniszter a szerdai kormányülés után kijelentette: karácsonykor nem engedélyezettek a rokonlátogatások, az intézkedés január 9-ig marad érvényben.

A kormány tagjai szerdai ülésükön több enyhítésről is döntöttek. Pénteken, december 10-én az oltottak és a gyógyultak számára megnyílnak az üzletek, templomok, az alapvető ápolási szolgáltatások, a síközpontok. Újra üzemelni fognak a sífelvonók és a nyitott felvonók is.

Forrás: ujszo.com

Fotó: TASR

Kövessen minket: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek