Családi programokkal is várja a közönséget a Margó Irodalmi Fesztivál

Gyerekkönyvekhez kapcsolódó programokkal, meséléssel, kreatív foglalkozásokkal, játékokkal és gyerekjógával is várják a családosokat június 10-én és 11-én a Margó Irodalmi Fesztiválon a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) – közölték a szervezők az MTI-vel.

Szombaton a Pagony kiadó mesefiguráival, például Boribonnal és Szofival lesznek kreatív foglalkozások, de futóversenyt, célba dobást, játékokat és mesélést is szerveznek a gyerekek számára, akik délelőtt a gyerekjógát is kipróbálhatják Csíki Mariann vezetésével. Délután a népszerű ifjúsági könyvek szerzőjével, Wéber Anikóval találkozhat a közönség, a szerzővel az iskolai osztályok feszültségeiről beszélget Ferenczy Dávid pszichológus és Sulyok Blanka magyartanár.

Vasárnap délelőtt beszélgetést rendeznek a népszerű mesefiguráról, Dr. Seussról, a programot kézműves foglalkozás követi. Interaktív vetélkedő, közös kotyvasztás és felolvasás is várja a kisiskolás gyerekeket Menyhért Anna Rubinbogyózselé című könyvéhez kapcsolódva, majd az Imádom a nyarat! című gyerekkönyvet mutatják be rajzolással és játékos feladatokkal egybekötve.

Délután a kamaszoknak szóló kortárs költőtalálkozót rendeznek Szívlapát címmel, amelyen Sirokai Mátyás, Szabó T. Anna és Závada Péter vesz részt. Később Kemény Zsófi regényéről beszélget a színpadon Szentesi Éva a szerzővel, és az Ivan & The Parazol két tagjának közreműködésével. Az esti program már a felnőtteknek szól: Tóth Krisztina legújabb tárcakötetét, a negyven, a mai Magyarországon játszódó történetet tartalmazó Párducpompát mutatja be, majd a pécsi 30Y rendhagyó kocsmakoncertjével zárul a fesztivál – olvasható a közleményben.

A nyári Margó Irodalmi Fesztivált június 7. és 11. között rendezik meg, a rendezvényen új kötetével lép fel mások mellett Nádas Péter, Darvasi László és Peer Krisztián is.

 


Hasonló cikkek