Csalásra figyelmeztet a rendőrség a csallóközi településeken

A szlovák rendőrség felhívja a figyelmet az idősek kárára elkövetett úgynevezett „unokázós csalásokra”. A minap Vásárúton találkoztak hasonló esettel. A csallóközi települések közösségi oldalain egyre több, ezzel kapcsolatos, megosztással találkozni, így próbálják figyelmeztetni az idős embereket és hozzátartozóikat a veszélyre.

Vásárút közösségi oldalán közzétette a becstelenek jelenlegi módszerét, miszerint az idős személyt telefonon felhívják a csalók, akik vagy ügyvédnek, vagy rendőrnek, bírónak, vagy akár az érintett unokájának adják ki magukat.

Azt állítják, hogy drogot találtak az unokánál a rendőrök Magyarországon, és emiatt őrizetbe vették. Arra utasítják az idős személyt, hogy fizessen kauciót azért, hogy az unokája szabadlábon védekezhessen.

Az aggódó, idős személyt folyamatosan a vonalban tartják, ugyanis a csaló informálja az idős rokont, hogy a lakása előtt egy taxi várja, ott kell leadnia a pénzt. A pénzt tartalmazó borítékot így már a taxi szállítja tovább az elkövető részére. Volt, hogy az idős személyt a taxival a bankautomatához is elküldték, hogy onnan vegye ki a kért összeget. Az összezavarodott idősek közül sajnos többen bedőlnek ennek a csalásnak, és az összegyűjtött, megtakarított pénzüket odaadják a csalóknak.

Az egyik vásárúti hölgy és az édesapja is attól félt, hogy megfigyelik őket, s a csalók tudják, hol lakik az idős férfi.

A szlovák rendőrség szerint az eddigi legtöbb kicsalt készpénz 10 ezer eurónyi volt.

Forrás: ma7.sk, Facebook

Fotó: pixabay.com

Kövessen minket a Facebookon is!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek