Csalással gyanúsít két kassai plasztikai sebészt a rendőrség

Csalás miatt két személy ellen büntetőeljárást kezdeményezett a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA), amely szerint a kassai egyetemi kórház két plasztikai sebésze külföldi pácienseket aránytalanul drágán műtött meg, amivel több mint 215 ezer eurós kárt okoztak.

A kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház (UNLP) alkalmazottjai, R. S. és O. T. doktor a kórház plasztikai, rekonstrukciós és esztétikai sebészeti osztályán 2016-ban és 2017-ben több esztétikai beavatkozást végzett külföldi, főként nagy-britanniai pácienseken. A rendőrség megállapítása szerint viszont ezeket a beavatkozásokat nem dokumentálták megfelelően, illetve fiktív diagnózisok szerepeltek a kórlapokon. A műtéteket nem az árjegyzéknek megfelelően számlázták, a kórháznak több mint 215 ezer eurós kára keletkezett – közölte Michal Slivka, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az illetékes vizsgálótiszt több mint 50 tanú meghallgatását tervezi, az ügyet a Kassa II. Járási Ügyészség ügyésze felügyeli. A csalás különösen súlyos bűncselekménye miatt kezdeményezett vádemelés kapcsán a két érintett panaszt nyújtott be. Amikor korábban az eset nyilvánosságra került, a kórház két személlyel felbontotta a munkakapcsolatot, illetve megkezdte a műtéti terv rendszerese ellenőrzését. “Tavaly novemberig nem végeztünk esztétikai beavatkozást privát pácienseken. Azóta a plasztikai, rekonstrukciós és esztétikai sebészeti osztályon 36 műtétet végeztek el, mindegyiket szlovák állampolgáron.” – tájékoztatott Ivana Vaněková, a Louis Pasteur Egyetemi Kórház szóvivője. „A botrány kitörése után a privát páciensek esztétikai műtétjeit 2018 novemberéig leállítottuk. Tavaly novembertől összesen 36 volt belőlük.” – közölte a szóvivő.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek