Nyomkövetővel a lábán terjesztette a drogot Csallóköz-szerte, Padányban fogták el

Nyomkövetővel a lábán hordta szét a kábítószert a kuncsaftoknak. Marihuánával és pervitinnel megrakodva fogtak el a szlovák rendőrök egy férfit (32), akit korábban drogterjesztésértt ítélt feltételes szabadságvesztésre a bíróság.  Az akciófilmbe illő jelenet  múlt héten Padányban (Padáň/Dunaszerdahelyi járás) játszódott le.

Már hosszabb ideje figyelték a férfit, aki csütörtökön egy Peugeot 508-as személygépkocsival hordta szét az “anyagot”. Az autót egy ismerőse vezette, s még további 3 személy is – az egyik közülük egy 2 éves gyermek – volt velük a gépkocsiban. A sofőr nem sejtette, hogy követik őket a rendőrök, így csaknem 150 km/ó-s sebességgel közlekedett a járás főútjain. Útközben Padányban is megálltak, ahol egy ügyfélre vártak éppen, amikor meglepték őket a rendőrök.

A történet 32 éves főhősének a rendőri felszólítás ellenére sem szállt az autóból és passzív ellenállást tanúsított, így a törvény emberei erőnek erejével rángatták ki őt a járműből – számolt be a Facebook-oldalán a Nagyszombati Kerületi Rendőrkapitányság.

A rendőrök az autó átkutatása során több kristályos anyaggal töltött, leforrasztott végű, műanyag fecskendőt, egy üvegpipát, és szárított növényi maradványokkal teli zsákocskát találtak, majd házkutatást tartottak a férfi állandó lakhelyén is. Ott kábítószeres bűncselekményekkel összefüggő további holmikat foglaltak le. A rendőrök az összes anyagot szakértői vizsgálatra küldték.

Az illetékes vizsgálótiszt kábítószerek tiltott előállításával, birtoklásával és terjesztésével gyanúsította meg a férfit,  10-től 15 évig terjedő börtönbüntetésre ítélheti őt a bíróság. Az illetőt előzetes letartóztatásba helyezték.

Forrás: bumm.sk

Fotó: TASR

Kövessen minket: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek