Csalók áldozata a Deja Vu Fesztivál

Mostanában egyre gyakoribbak a csalások, adathalászások, illetéktelen emailek vagy telefonhívások. A csalók már a közösségi platformokat és a fesztiválokat sem kímélik. A szegedi Deja Vu is áldozatul esett.

A méltán híres, háromnapos fesztivál közkedvelt szinte minden korosztály körében. Ugyanis ez az ország egyetlen retró bulija, ahol színes programokkal és feledhetetlen élménnyel várnak mindenkit, aki odavan a deja vu érzésért.

A delmagyar.hu beszámolója szerint maguk a fesztiválszervezők figyelmeztetnek a csalásra, ugyanis egyre több hamis oldal, kamu profil és úgynevezett fake news (alaptalan, nem hivatalos, kamu hír) jelenik meg a fesztiválról. Egyébként nem csak a Csongrád-Csanád megyei Deja Vu-val, hanem számos más híres összejövetellel kapcsolatban is találni ilyesmit.

A szervezők körültekintésre hívják fel a figyelmet. Hangsúlyozzák, hogy a Deja Vu csakis a saját, hivatalos Facebook oldalán kommunikál. A szervezés nem állt meg, – írják – abban reménykednek, hogy 2021-ben is megtarthatják a fesztivált. Ezért arra kérnek mindenkit, aki csak teheti, a siker érdekében oltassa be magát.

Úgy tűnik tehát, hogy manapság nemcsak a koronavírus hátráltatja a kulturális programokat, hanem a rosszakarók is, így mindenki legyen óvatos. Ellenőrizze le, hova jelentkezik és kinek, milyen adatot ad ki.

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt képünk illusztráció!

Hazai Tükör | PannonHírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek