Gyűjtést szervez minden idők legjobb cseh jégkorongozója az ukrán menekülteknek

Jaromír Jágr, minden idők legjobb cseh jégkorongozója az ukrán menekültek megsegítésére gyűjtést szervez. Úgy döntött, hogy a tulajdonában lévő Kladno nem otthon, hanem a prágai O2 Arénában rendezi meg kedden a Sparta Praha elleni bajnoki mérkőzését.

Az 50 évesen is aktív sztár együttese eredetileg az 5250 befogadására alkalmas chomutovi Rocknet Arénában fogadja ellenfeleit – saját csarnokát felújítják –, azonban most a közel 18 ezer férőhelyes O2 lesz az összecsapás helyszíne, hogy így minél többen tudjanak adakozni a másfél hete kirobban ukrajnai háború menekültjeinek.

A kétszeres Stanley Kupa-győztes, olimpiai és világbajnok Jágr közösségi oldalán jelezte: nagyon reméli, telt ház lesz kedden, és köszönetet mondott mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy ilyen gyorsan sikerült az O2 Arénát – amely egyébként a Sparta Praha otthona – lefoglalni.

Jágr egész pályafutása alatt a 68-as mezszámban játszik, így emlékezve a szovjet vezetéssel eltiport 1968-as prágai tavaszra.

Forrás: ujszo.com

Fotó: TASR/AP

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek