Cseh turisták veszélyeztették az áthaladást a Szlovák Paradicsom csúszós szikláin

A Szlovák Paradicsom (Slovenský raj) nemzeti park területére ellátogató cseh turistacsoport borzolta a kedélyeket.

A Szlovák Paradicsom egyik leglátogatottabb és leglátványosabb szurdokánál, a Száraz-Fehér-völgy szurdoknál (Suchá Belá), egy cseh turistacsoport úgy döntött, sajátos módon fogja meggyorsítani az áthaladást. Amikor a létrán elértek egy lassabban haladó csoporthoz, nem akartak várakozni, és felelőtlenül elkezdtek felfelé mászni a csúszós sziklán, miközben a létrába kapaszkodtak, amelyen a rémült turisták álltak. Az esetről videó is készült.

A videó a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park igazgatójához is eljutott. Tomáš Dražil szerint arrogáns turistáknak nincs keresnivalójuk a természetben. „Alapszabálynak számít a hegyekben, hogy tiszteletben tartom a lassabban haladókat.” – mondta az eset kapcsán.

A nemzeti park igazgatója szerint a mai turisták gyakran kötelező felszerelés nélkül indulnak hegyi túrára, miközben túlértékelik képességeiket. Ugyancsak nincsenek tisztában mennyi ideig tart az egyes szakaszokon való áthaladás, így a hegyekben sok esetben rájuk esteledik.

Forrás: Aktuality.sk, ma7.sk

Fotó: Andrea Beneová fb


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek